Op zolder bij Valentijn

Op zolder bij Valentijn

Voor stoere jongens is het natuurlijk geweldig om een eigen zolderkamer te krijgen! Toen de beide zoons van Sabine toe waren aan een nieuwe kamer, viel de keuze voor oudste zoon Valentijn op de mooie zolderkamer met aangrenzende badkamer. Maar hoe deel je zo’n ruimte, met veel schuine delen, optimaal in? En hoe maak je er een originele, vrolijke kamer van die nog jaren mee kan?

 

Sabine was al jaren trouwe klant in de winkel van Marloes en wist: voor de kamers van haar jongens wilde ze dezelfde vrolijke, kleurrijke en gedurfde stijl terugzien als in de winkel. Gezellige maar stoere kleuren, een tof behang.. En ze was verliefd op de prachtige meubels van Oliver Furniture. 

Elina mocht, met de kleurrijke en vrolijke stijl van Marloes als uitgangspunt, een ontwerp maken voor de kamer van Valentijn. Een stoere jongenskamer!

 

Na het bestuderen van de mogelijkheden van de ruimte, is er gekozen voor een maatwerk kledingkast. Hiermee zou de ruimte tussen deur en dakkapel optimaal worden benut. Elina tekende een ontwerp uit voor de kast, waarbij gekozen is voor een combinatie van deuren en lades. En omdat wij displayen van persoonlijke spulletjes zo belangrijk vinden in een kinderkamer, kwamen er middenin de kast open vakjes. De kast is de eyecatcher van de kamer geworden, én een perfecte manier om een extra kleur toe te voegen in de ruimte. De kast kreeg een mooie donkerblauwe kleur, wat een perfecte match was met de twee soorten behang op de lange wand in de kamer. 

Onder het raam was plek voor een ruim bureau en onder het schuine plafond is een cosy slaapplek ontstaan. Op de lange wand, tussen de twee deuren in, heeft Valentijn nog een leuk zitbankje met opbergvakken. Om een beetje pit aan het kamertje toe te voegen, combineerden we twee verschillende soorten behang met elkaar. Het behang is onderbroken door een houten sierlat, die geschilderd is in een groene kleur. 

 

Het eindresultaat is een stoere jongens zolderkamer voor Valentijn, waarin alle ruimte is om te groeien de komende jaren. Valentijn én Sabine zijn dolblij met hoe de kamer is geworden!

Wil jij ook een unieke, persoonlijke en bijzondere kamer inrichten voor jouw zoon of dochter? En mag die kamer echt even anders zijn dan anders, met gedurfde kleurkeuzes, mooie patronen en een optimale indeling? Wij staan met liefde klaar om jou te helpen! Onder ‘Studio’ lees je terug welke pakketten wij aanbieden voor advies voor jouw kinderkamer, maar ook voor andere ruimtes in huis! Zodat jij dat droomhuis kunt realiseren waar iedereen in jouw gezin zich fijn, vertrouwd en helemaal zichzelf voelt. 

Liefs, Marloes en Elina