De meisjeskamer van Julie

De meisjeskamer van Julie

Wanneer je een prachtig huis te koop ziet staan én door de vervallen staat heen kunt kijken, dan heb je zomaar de mogelijkheid om het huis van je dromen te realiseren. Laura en Mudi gingen de uitdaging aan en stortten zich in een maandenlange verbouwing van een jaren ’20 woning die wat liefde nodig had. Het vooruitzicht was steeds om een prachtig familiehuis te realiseren voor zichzelf en hun twee prachtige dochters. De zolderverdieping werd gereserveerd voor de twee meisjes en Elina mocht helpen er een droomplek van te maken.. Het huis werd meer dan prachtig en op zolder hebben de twee meisjes inmiddels hun eigen domein. Kom binnenkijken in de dromerige kinderkamer van Julie!

  

Meisjeskamer op zolder

Voor en tijdens een grote verbouwing heb je op het gebied van interieur veel keuzes te maken. Laura liep na haar plannen voor de eerste twee verdiepingen van hun nieuwe huis vast op het laatste project: de zolderverdieping. De ruime etage zou de speel- en slaapplek gaan worden voor dochtertjes Julie en Livia en mocht een stijlvolle en dromerige sfeer gaan uitstralen. Aan Elina de eer om Laura te gaan helpen met de keuzes die gemaakt moesten worden voor verfkleuren, behang, meubels en accessoires.

Het huis werd op veel vlakken in de originele stijl hersteld. De balken op het plafond werden vrijgemaakt van dikke oude verflagen en al het houtwerk werd opgeknapt. De kamers werden voorzien van een prachtige eikenhouten vloer en de kamer van oudste dochter Julie werd groter én veel lichter gemaakt met een extra dakkapel. Het was de ideale basis voor een sfeervolle meisjes kinderkamer!

 

Roze verfkleuren en bloemetjes behang

De kamer van Julie kreeg een zachte rozetint op alle wanden én (schuine) plafonds. Een keuze die best even spannend kan zijn, maar de warme tint zorgde voor de juiste sfeer in het kamertje en pakte geweldig uit. Op de lange wand adviseerde Elina een hoge ‘lambrisering’ met het Bibelotte Bloemenzee behang. Omdat deze wand veel schuine delen heeft en wordt onderbroken door balken, was de rechte behangstrook een mooie oplossing om deze wand rustig te houden. De zachtroze basis is fris aangevuld met offwhite accessoires. 

 

Creatieve kinderkamer indeling

De schuine dakdelen vroegen om een creatieve indeling. Elina bedacht een knus leeshoekje en een gezellig speelplekje met speeltafel onder het raam, waar Julie gezellig met haar kleine zusje of vriendinnetjes kan spelen. Het bedje van Julie werd, samen met de mooie bedhemel, het middelpunt van de kamer. Door verschillende subtiele bloemprintjes met elkaar te combineren, zowel in het beddengoed als in kussentjes en accessoires, is er een gezellig sfeertje ontstaan en is dit kamertje zacht én meisjesachtig geworden. 

 

Studio Day at the Zoo ontwerpt warme, vrolijke, authentieke en unieke interieurs voor familiehuizen en kinderkamers. Iedere ruimte in huis mag karakter en geborgenheid uitstralen, zodat het die veilige en fijne plek is waarin jij je gezin een thuis kan geven. Laten we samen een thuis creëren waar plaats is voor elk uniek karakter in je familie.. Just like in the zoo :)

Ook jou helpen we met liefde bij het realiseren van jouw droominterieur. Ontdek hier hoe wij jou kunnen helpen!

Liefs, Marloes en Elina