Lizzy's zolderkamer

Lizzy's zolderkamer

Toen Marloes in verwachting was van tweede dochter Kiki, werd het voor grote zus Lizzy tijd om te verhuizen naar een nieuw kamertje. De grote, casco zolder in het nieuwbouwhuis van Marloes en Sander had nog geen bestemming. Na het overwegen van de mogelijkheden van de ruimte was het duidelijk: dit gaat een prachtige kamer worden voor Lizzy! 

 

De prachtige ruimte werd allereerst voorzien van drie dakramen, voor veel lichtinval en een ruimtelijker gevoel. Marloes had haar keuze voor verfkleuren al snel gemaakt: alles zou ze in één kleur gaan schilderen. Zo zou de ruimte rustig ogen en de schuine muren niet te veel op je af komen. Het werd een lichtpaarse kleur (Tea Time uit de Day at the Zoo verfcollectie): niet te donker maar een fijne vrolijke tint!

Het allereerste uitgangspunt voor de inrichting van Lizzy’s kamer, was het bloemenbehang waar Marloes al jaren verliefd op was (helaas niet meer verkrijgbaar). Bij het behang matchte ze de lichtpaarse kleur. Het geheel mocht kleurrijk worden, maar wel rustig en niet te donker. 

De zolder heeft een speelse indeling gekregen. Met de trap in het midden is de zolder verdeeld in twee delen: een speelgedeelte en een slaapgedeelte. Om de ruimte optimaal te benutten koos Marloes voor maatwerk. Maatwerk is geen goedkope oplossing, maar Marloes vind het de investering elke dag dubbel en dwars waard geweest. Je zorgt voor optimale benutting van de ruimte en een prachtig, luxe uitstraling. Zo werd er in het speelgedeelte een bedbank gemaakt, waar Lizzy boekjes op kan lezen en waar logees kunnen slapen. Onder de bedbank zit lekker veel opbergruimte voor speelgoed. In Lizzy’s slaapgedeelte is een maatwerk kledingkast gemaakt, in dezelfde kleur als de muren.

 

Het bed was voor Marloes een makkelijke keuze.. Dat moest er een van Olivier Furniture worden, een merk wat ze verkocht in haar eigen winkel. Het meegroeibed staat nu nog op het kleinste formaat (160 cm), maar gaat nu Lizzy bijna 6 jaar wordt binnenkort uitgeschoven worden naar een éénpersoonsbed. Voor de styling van de kamer heeft Marloes mooie originele items gebruikt. Zo was het vloerkleed bijvoorbeeld een proefversie van de vloerkleden die Marloes ooit verkocht in haar winkel en zelf liet maken in Marokko. De Ferm Living plantenbak werd gebruikt als boekenstandaard, waar Lizzy zelf haar boekjes uit kan pakken. En het gele krukje is van de schoonouders van Marloes geweest en kreeg een vrolijke gele kleur (kleur Honey Bee uit de Day at the Zoo verfcollectie). Marloes verzamelt voor haar interieur en kinderkamers het liefst dingen van over de hele wereld. Zo kocht ze het vloerkleed met tijger al toen ze nog geen kinderen had, omdat ze zeker wist dat het ooit een leuke plek in huis zou krijgen. Kastknopjes kocht ze in Amerika, met wederom het idee: die komen ooit van pas! Keuzes vervelen Marloes nooit in huis, dus alles gaat lang mee. En vaak onthoudt ze dingen die ze mooi vindt, om ze vervolgens jaren later eindelijk een plekje te kunnen geven in huis. Zo creëert Marloes de vrolijkste en origineelste ruimte in huis en omringt ze zich met de mooiste schatten die helemaal passen bij haar en haar gezin. 

Het inrichten van een babykamer, kinderkamer of tienerkamer is een heel bijzonder en leuk project. Want jij gunt je kind de allermooiste en fijnste kamer, om voor altijd te herinneren. Maar heb je daar een beetje hulp bij nodig? Laat ons je dan helpen, we staan met alle plezier voor jou klaar. We vertellen je graag meer over onze Studio en op welke manier we jou kunnen helpen aan een unieke kinderkamer of een prachtig interieur voor jouw familiehuis. 

Liefs, Marloes en Elina